S.S.S. Sık Sorulan Sorular
Soru: İş ilanlarınıza nereden ulaşabiliriz?
www.hana.com.tr üzerinden “Kariyer” başlığından açık pozisyonlarımızı görüntüleyebilir ve genel başvurunuzu bizlere iletebilirsiniz.
Soru: İşe alım / staj / başvuruları ne zaman açılıyor?
İşe alım kapsamında belirlenmiş bir başvuru tarihimiz olmamakla birlikte
https://hana.com.tr/kariyer/ üzerinden iş başvurunuzu iletebilirsiniz. İhtiyaçlarımız doğrultusunda iletişime geçilecektir.
Soru: Telefondan teknik destek sağlıyor musunuz ?
Cevap: Sitemizin iletişim bölümünde yer alan telefonlarımızla merkez servisimizi arayarak teknik destek alabileceğiniz gibi, yetkili servislerimizden de bu desteği alabilirsiniz.
Soru: Ürünümün arızalı olduğunu düşünüyorum, incelenmesini ya da değişimini nasıl talep edebilirim?
Cevap: Problemin çözülmesi ile ilgili olarak size en yakın yetkili servisimizle veya merkez servisimizle iletişime geçerek gerekli desteği alabilirsiniz.
Soru: Gerektiğinde ürünü garanti süresi içinde nasıl tamir yaptırabilirim?
Cevap: Satıcı tarafından doldurulmuş garanti belgesi ve fatura ile en yakın yetkili servisimize veya merkez servisimize başvurmanız yeterlidir.
Soru: Doğru ürünün tercih etmekle ilgili firmanızdan destek alabilir miyim?
Cevap: Sitemizin iletişim bölümünde yer alan telefonla doğru ürün seçimi konusunda pazarlama bölümüzden destek alabilirsiniz.
Soru: Yurt dışında kullanmak üzere aldığım ürünün garantisi var mıdır?
Cevap: Alınan her ürünün Türkiye’de sağlanan koşullarla uluslararası garantisi vardır. Elinizdeki belgelerle bulunduğunuz ülkedeki distribütörümüze başvurmanız yeterlidir.
Soru: Elektronik terazi nedir ?
Cevap: Ağırlık ve basınç ölçümlerinde kullanılan yük hücresi olarak adlandırılan load cell ile herhangi bir şeyin ağırlığını ölçen ve display (Ekran) yardımı ile kullanıcılara gösteren cihazlar elektronik terazi olarak adlandırılmaktadır.
Soru: Elektronik terazi nasıl çalışır?
Cevap: Elektronik terazilerin çalışma prensibi kısaca şu şekilde nitelendirilebilir. Yük hücreleri yani load cell, metal bir gövde üzerinde gergin bir biçimde direnç köprüsü kurularak oluşturulur. Bu noktada elektronik terazilerin en önemli parçası load cell yani yük hücresidir. Yük hücreleri tartım kabının üzerine konulan maddelerin ağırlığı nedeniyle oluşan baskıları elektrik sinyallerine dönüştürür. Bu direncin de değişmesini sağlar. Elektrik akımı geçirilerek, direncin akım üzerindeki değişim bilgileri ile cismin baskısı, işlemci üzerinde işlenerek kütle ölçümü gerçekleştirilmiş olur.
Soru: Elektronik terazi nerelerde kullanılır ?
Cevap: Elektronik tartı sistemleri ve yük hücrelerinin geniş bir kullanım alanı vardır. Kısaca basınç ve kütle ölçümü yapılan her alanda kullanılır.
Soru: Yük hücresi (Load cell) Nedir?
Cevap: Yük hücresi, üzerine etki eden bir yükü veya kuvveti elektronik bir sinyal haline dönüştüren dönüştürücüdür. Bu elektronik sinyal, yük hücresi ve devrenin türüne bağlı olarak voltaj değişikliği, akım değişimi veya frekans değişimi olabilir.
Soru: Yük hücresi (Load Cell) nasıl çalışır?
Cevap: Yapı özel olarak şekil verilmiş metal şase ile gerinim ölçerlerle (strain gauge) kurulmuş bir wheatstone köprü devresinden oluşur. Yük hücresi üzerine bir fiziksel kuvvet uygulandığında bu bir deformasyona sebep olur, yük hücresi üzerinde meydana gelen bu deformasyon wheatstone köprüsü üzerinden bir elektrik sinyali olarak çıktılanır. Elde edilen bu sinyal mikroişlemci tabanlı bir göstergede işlenerek ,kuvvet ya da ağırlık bilgisi olarak gösterilir.
Soru: Yük hücresi (Load Cell) nerelerde kullanılır ?
Cevap: Kantarlar, elektronik teraziler, basküller, torbalama cihazları, yürüyen bant kantarları ve akış kantarları gibi çeşitli tartım ve test cihazlarında kullanılır.
Soru: Oluşturulacak sistemde yük hücresi adedi nasıl belirlenir ?
Cevap: Tartımda kullanılacak alan, yük hücresi modeli, kapasite ve buna benzer değişkenler yük hücresi adedini belirleyecektir. Oluşturulacak yapının her bağlantı noktasında bir yük hücresi yerleştirmek en yaygın çözümdür. Mekanik denge açısından en ideali, yapıyı üç adet yük hücresiyle tartıya almaktır. Üç noktadan tartıya alınan yapı, her zaman kendini dengeleyip yükün eşit dağılmasını sağlar. Birden fazla yük hücresiyle tartıya alınan sistemlerde yükün eşit dağılmasını sağlamak için, yük hücrelerinin aynı yatay düzlemde olacak şekilde yerleştirilmesi ve yapının bükülmelere karşı korunması gerekmektedir.
Bazı durumlarda, tartıya alınacak yapıyı S tipi yük hücreleri kullanarak asmak daha dengeli bir çözüm getirir. Birden çok yük hücresi kullanıldığı uygulamalarda, yük hücrelerinin aynı kapasiteye ve aynı kazanca sahip olması çok önemlidir.
Soru: Hala sorularım varsa kiminle konuşabilirim ?
Cevap: Eğer web sitesinde sorularınızın cevaplarına ulaşamıyorsanız, hana@hana.com.tr adresine sorularınızı dile getiren bir e-posta gönderebilirsiniz.